Hii-o-hoi!
Tsekin kielen tentti sujui hyvin, joten päätin juhlistaa menestystäni kokkaamalla possua smetanakastikkeessa.
Ainekset:
400g-600g possua, saat ihan ite päättää mistä kohtaa possua, mun oli jotain halpaa ulkofilettä.
3 sipulia, saa laittaa enemmänkin
2 valkosipulin kynttä, oman maun mukaan
Purkki 12% Smetanaa
Ruokalusikallinen 30% Smetanaa
Pakastevihanneksia
Riisii tai perunaa.
Mausteet:
Suola
Mustapippuri
Joku grillimausteseos
(lihaliemikuutio)
Eka lohko sipulit ja hienonna valkosibulat.
Paistele aluksi pelkkiä sibuleita valitsemassasi öljyssä, valkosibula tuppaa palaa helposti pohjan, laitetaan ne myöhemmin. Meitsi tykkää sipulista kun se on oikein kypsää, pehmeää ja ihanan tummaa. Tähän lopputulokseen ei pelkällä öljyllä pääse. Kun oot eka paistellu sipuleita noin 5 minuuttia öljyssä, kiskase pannulle vettä, noin 0,5 desiä. Sipulit muhivat nesteessä ja saavat ihanan värin päällensä.
Sitten pilko possu mahdollisimman samankokoisiksi kuutioiksi. Pilkkoessa voi samalla irrottaa ylimääräistä ihraa pois lihasta.
Noin 10 minuutin hiljaisen kypsttelyn jälkeen alkaa ylimääräinen neste katoamaan pannulta ja on aika heittää smetanat sekaan. Löysin pakkasesta myös random pakastevihanneksia ja puolikas pussi päätyi pannulle.
Tää on ihan pelkäksi lisäksi, mutta herranjestas ku o hyvää. Laitoin pari ruokalusikallista rasvasempaa smetanaa joukkoon tuomaan vähän luonnetta.
Sitten vaan sekoitellaan ja annetaan muhia rauhassa noin 10 minuuttia.
Lopulta setin pitäis näyttää jokseenkin tältä. Tästä ruuasta tulee aina vaan parempaa, mitä pidempään possua jaksaa kypsentää. Seuraavalla kerran aion kokeilla possun kypsentämistä lihaliemessä noin tunnin verran ja keittelen nesteen kasaan ja sitten lisään smetanat. Kovaa kamaa tää silti on! Suosittelen kokeilemaan!
Sitten vaan streamaamaan fudista ja nauttimaan!
Tsekin kielen tentti sujui hyvin, joten päätin juhlistaa menestystäni kokkaamalla possua smetanakastikkeessa.
Ainekset:
400g-600g possua, saat ihan ite päättää mistä kohtaa possua, mun oli jotain halpaa ulkofilettä.
3 sipulia, saa laittaa enemmänkin
2 valkosipulin kynttä, oman maun mukaan
Purkki 12% Smetanaa
Ruokalusikallinen 30% Smetanaa
Pakastevihanneksia
Riisii tai perunaa.
Mausteet:
Suola
Mustapippuri
Joku grillimausteseos
(lihaliemikuutio)
Eka lohko sipulit ja hienonna valkosibulat.
Paistele aluksi pelkkiä sibuleita valitsemassasi öljyssä, valkosibula tuppaa palaa helposti pohjan, laitetaan ne myöhemmin. Meitsi tykkää sipulista kun se on oikein kypsää, pehmeää ja ihanan tummaa. Tähän lopputulokseen ei pelkällä öljyllä pääse. Kun oot eka paistellu sipuleita noin 5 minuuttia öljyssä, kiskase pannulle vettä, noin 0,5 desiä. Sipulit muhivat nesteessä ja saavat ihanan värin päällensä.
Kun sibulit alkavat olemaan sopivan pehmeitä ja ruskeita voit kiskoa valkosipulit pannulle. Pannua voi pitää aika kuumana kun paistelet pelkkiä sipuleita nesteessä, mutta lämpöä kannattaa laskea kun valkosipulit saapuvat pannulle. Mä laitoin riisit tulille tässä vaiheessa, mulla oli pari pikariisipussia, jotka valmistu jossain 25 minuutissa.
Sipuleiden valmistamisessa menee noin 10 minuuttia ja sinä aikana valmistellaan possupihvit. Pinnalle suolaa ja mustapippuria. Muistakaa aika taputella lujasti pintaan, että lihaskudos saa kyytiä ja että mausteet eivät jää leikkuulaudalle.
Lihat vaan pannulle ja paistelemaan. Heitä sekaan nyt grillimausteseosta tai vastaavaa. Lämpö pidetään aisoissa. Possu on sellainen liha, että mitä pidempään sitä jaksaa kypsytellä, sitä mureampaa siitä tulee. Possun voi paistaa kypsäksi pannu punaisena 3 minuutissa, mutta silloin siitä tulee jumalattoman sitkeää. Koko ajan huolehditaan nesteen määrästä pannulla. Nesteenä voi käyttää myös lihalientä, mutta tällöin varotaan muiden mausteiden kanssa.
Noin 10 minuutin hiljaisen kypsttelyn jälkeen alkaa ylimääräinen neste katoamaan pannulta ja on aika heittää smetanat sekaan. Löysin pakkasesta myös random pakastevihanneksia ja puolikas pussi päätyi pannulle.
Tää on ihan pelkäksi lisäksi, mutta herranjestas ku o hyvää. Laitoin pari ruokalusikallista rasvasempaa smetanaa joukkoon tuomaan vähän luonnetta.
Sitten vaan sekoitellaan ja annetaan muhia rauhassa noin 10 minuuttia.
Lopulta setin pitäis näyttää jokseenkin tältä. Tästä ruuasta tulee aina vaan parempaa, mitä pidempään possua jaksaa kypsentää. Seuraavalla kerran aion kokeilla possun kypsentämistä lihaliemessä noin tunnin verran ja keittelen nesteen kasaan ja sitten lisään smetanat. Kovaa kamaa tää silti on! Suosittelen kokeilemaan!
Sitten vaan streamaamaan fudista ja nauttimaan!
Yo Seppo! näyttää siltä että Praha maistuu :)
VastaaPoistaYo! Hyvältä maistuu, välillä possulta ja välillä smetanalta, on tää kova mesta!
Poista